Home Over ons De fokkerij Merries In opfok Te koop Links Contact


Over ons

In de omgeving van het natuurgebied 't Springendal, in de omgeving van Ootmarsum, nabij bij de grens met Duitsland bevindt zich Stal "DE NEERZINK".


Onze stalnaam "DE NEERZINK" heeft betrekking op een gedeelte van de Laagseweg waaraan wij sedert 1986 wonen. Een boerderij met wat grond erbij waar eerst  grotere pony's graasden. Omdat we wat nare ervaringen hebben opgedaan met het mennen van deze dieren kwamen we in 1991 in contact met de Shetland Pony. De eerste pony werd gekocht in Nutter en ze heette Felice van de Bronkhorst. Felice was geen keurings pony maar om mee te mennen was ze buitengewoon geschikt. Een goud- eerlijke pony en lief voor kinderen. Na Felice werd de 2e premie merrie Bianca van de Veldstraat aan gekocht. Ze werd vlot kroon. Als fokmerrie heeft ze ons weinig geluk gebracht. Daarna werden nog enkele pony's aangekocht en ook weer verkocht om tenslotte op dit moment inclusief jeugd 9 merries te hebben, zowel vos als zwarte pony's

Ieder jaar zoeken we de juiste hengsten bij de merries.

Wij zijn lid van het Nederlands Shetland Pony Stamboek.

Al onze pony's hebben volle papieren en dat wil voor ons zeggen : Geen afgekeurde vaderdieren in de pedigree van onze merries.

Belangrijk voor ons is de kwaliteit (mooi hoofd, rastype en beweging) daar waar nodig te verbeteren. Goede bloedlijnen zijn daarvoor een must.